Drs. Joy Lips

Joy Lips
Functie Internist
Nefroloog
Specialisatie Interne geneeskunde
Nefrologie
Opleiding Jeroen Bosch Ziekenhuis – Den Bosch
UMC St. Radboud – Nijmegen
Lidmaatschap verenigingen   Nederlandse Internisten Vereniging
Nederlandse Federatie van Nefrologie
American Society of Nephrology
KNMG Orde van Medisch Specialisten

 

De opleiding tot internist-nefroloog heb ik grotendeels in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch gedaan. Daarna heb ik mijn opleiding in het UMC St. Radboud in Nijmegen afgerond. Na de opleiding heb ik een jaar als internist-nefroloog in het UMC St. Radboud in Nijmegen gewerkt. In 2009 ben ik begonnen in ziekenhuis Bernhoven naast dr. M. Bleeker en drs. J. van de Kerkhof. Daar werk ik met veel plezier, deels in Oss en deels op de dialyse in Veghel. Het boeiende van de nefrologie is dat het een breed vakgebied is waarbij je in aanraking komt met veel verschillende patiënten. Omdat dialyse een intensieve en langdurige behandeling is, kun je als arts dialysepatiënten goed leren kennen en een band met hen opbouwen om hen zo goed mogelijk te behandelen en begeleiden. Ik vind het dan ook een uitdaging om in dialysecentrum Ravenstein zoveel mogelijk aan de wensen van patiënten tegemoet te komen en om bij te dragen aan een goede dialysebehandeling.

  1. J. Lips, H. Festen, D. Hollander; A rare hormonal cause of chronic diarrhoea; Netherlands Journal of Medicine (abstract)
    Abstract book NIV-days Maastricht 2003
  2. J. Lips, J. B. L. Hoekstra, J. D. Banga, J. J. Legros, M. Lufuma, K. P. Bouter; Efficacy and safety of sildenafil in relationship to the diabetes status in males with erectile dysfunction and diabetes mellitus; Diabetologia 2004; A372 (abstract)
    Posterpresentation EASD 2004
  3. J. Lips, D. Hollander; Cushing syndrome without the cortisol (abstract)
    Abstract book NIV-days Maastricht 2006