Mirella van der Mooren

Mirella van der Mooren
Functie Dialyseverpleegkundige
Specialisatie Dialyseverpleegkundige
Opleiding 1983 Verpleegkundige A, Canisius Wilhelmina Ziekenhuis te Nijmegen
1988 Dialyseverpleegkundige, UMCN Sint Radboud Ziekenhuis
1994 Kader in de gezondheidszorg, Hogeschool Nijmegen
Lidmaatschap verenigingen  V&VN Dialyse & Nefrologie

Dialyse is echt mijn vak. Toen ik in 1979 begon met de opleiding voor verpleegkundige A was het onderwerp van een van mijn scripties: ” Starten met dialyse”.

Door de jaren heen heb ik als dialyseverpleegkundige zowel in perifere als academische ziekenhuizen gewerkt. Ik kan dan ook zeggen dat ik een oude rot in het vak ben. Wat zo mooi is aan het werken in Dialysecentrum Ravenstein, is de locatie. Zo ruim, zo licht met uitzicht op een groene tuin. Maar ook de kleinschaligheid. De lijnen zijn heel kort, een overleg met de arts, maatschappelijk werk of de diëtiste is snel te realiseren.

Omdat je de patiënten zo goed leert kennen kun je dialyses op maat aanbieden. Doordat wij een klein behandelcentrum zijn, kunnen wij ons heel flexibel opstellen en waar mogelijk aan de individuele wensen van de patiënt tegemoet komen.

Naast mijn werk in DCR werk ik bij Vitaal Thuisdialyse. Ik verzorg ongeveer 2 dialyses in de week bij de patiënt thuis.

Hobby’s

In mijn vrije tijd zoek ik samen met mijn vriend graag de natuur en mooie stukjes Nederland op. Verder ben ik veel in de tuin aan het werk en hoop ik nog een moestuin en een kippenhok te realiseren.