Thuisdialyse: veilig thuis dialyseren

thuisdialyseDialyse centrum Ravenstein biedt thuisdialyse aan in de vorm van de NxStage.
De NxStage is de laatste ontwikkeling op het gebied van thuisdialyse. Het in Amerika ontwikkelde apparaat is klein, veilig en makkelijk in de bediening. Voor het gebruik van het dialyse apparaat zijn er thuis geen aanpassingen nodig.
Het dialyse apparaat is verplaatsbaar waardoor het ook kan worden meegenomen op vakantie.
Patiënten dialyseren vaker en korter met het apparaat waardoor er tussen de dialyses minder stijgingen in de afvalstoffen en het gewicht zijn. Hierdoor voelt de patiënt zich vaak beter. Doordat de patiënt zelf zijn thuisdialyse kan plannen, is er meer onafhankelijkheid.

De patiënt wordt gedurende enkele weken samen met een partner intensief in ons centrum getraind om de behandeling thuis uit te kunnen gaan voeren.
Als zij beiden het apparaat goed kunnen bedienen, wordt de behandeling thuis gestart. Natuurlijk zijn er in de thuissituatie altijd verpleegkundigen van dialyse centrum Ravenstein bereikbaar om u te ondersteunen daar waar nodig is.

Thuis dialyseren: de voordelen

Vindt u het vervelend om elke keer af te moeten reizen naar het ziekenhuis? Dan vormt thuis dialyseren een geschikt alternatief. Dankzij de NxStage kunt u dezelfde dialyse nu zelf thuis uitvoeren. Daarnaast biedt thuisdialyse nog enkele andere voordelen:

• Door de thuisdialyse bespaart u veel reistijd;
• U kunt de aansluittijden zelf bepalen. U hoeft geen afspraak in te plannen waardoor u zelf uw hobby’s of uw werk kan blijven uitvoeren;
• Naast de bovenstaande voordelen bent u thuis altijd in uw vertrouwde en rustige omgeving. U voelt zich daardoor beter op uw gemak.

Over het algemeen zijn onze patiënten in de regio Noord Brabant en Gelderland zeer te spreken over de thuisdialyse. Indien u geïnteresseerd bent in deze vorm van thuisdialyse, neem dan gerust contact op met Thelma van der Heijden via telefoonnummer 0486-417120 of via het contactformulier.

Thuisdialyse in de media: Artikel Volkskrant | Artikel Brabants Dagblad 1, Deel 2

ZKN Keurmerk