Vakantiedialyse

Het is voor een dialysepatiënt niet gemakkelijk om op vakantie te gaan. Veel patiënten zeggen: ‘Het is pas echt vakantie, als de dialyse goed geregeld is’. En daar hebben we naar geluisterd. Met ons team staan wij klaar om u te helpen bij uw vakantiedialyse. In dialysecentrum Ravenstein hebben we voldoende vakantiedialyse plekken beschikbaar.

Het dialysecentrum ligt in Noord-Brabant in het vestingstadje Ravenstein aan de Maas, het is dan ook ideaal gesitueerd voor dialysepatiënten die op vakantie gaan in Brabant of Gelderland. Het dialyse centrum ligt dicht in de buurt van Den Bosch en Nijmegen. Beide zijn kleurrijke steden met veel historische gebouwen en bijzondere winkels.  De omgeving van dialyse centrum Ravenstein heeft een mooie natuur, waar veel recreatiemogelijkheden worden aangeboden. In deze omgeving zijn ook meerdere zeer goede accommodaties beschikbaar waar u kunt overnachten: campings, bed & breakfast en hotels.

Als uw dialysecentrum de medische en verpleegkundige informatie opstuurt, dan regelen wij uw vakantiedialyse in Ravenstein.  Op deze manier heeft u de mogelijkheid om er eens helemaal uit zijn. Onder aan deze pagina staan verschillende tips en websites om u voor te bereiden op uw verblijf.

Dialyseren op vakantie: de voordelen

Dialysecentrum Ravenstein is al geruime tijd gespecialiseerd in vakantiedialyse voor vakantiegangers in de regio Noord Brabant en Gelderland. Graag zetten wij voor u de voordelen van een vakantiedialyse in Dialysecentrum Ravenstein op een rij:

  • Goede campings en hotels in de buurt;
  • Een schitterende omgeving met veel recreatie mogelijkheden;
  • Historische steden met een mooi centrum in de regio;
  • Wij voeren de vakantiedialyse uit met de meest geavanceerde apparatuur; met hoog opgeleid, gediplomeerd personeel;
  • Dialysecentrum Ravenstein beschikt over diverse kwaliteits- en veiligheidskeurmerken waardoor u gegarandeerd bent van de beste zorg.

Wij willen uw komst naar het centrum goed voorbereiden. Daarom vragen we u om 2  weken van tevoren met ons contact op te nemen. De nefroloog en de verpleegkundige nemen samen uw gegevens door en zorgen dat alles klaar staat als u arriveert. Ook wanneer u algemene vragen heeft, staan we u graag te woord.

Wat we bieden

Terwijl u heerlijk op vakantie bent, bieden wij u een professionele dialyse behandeling in een comfortabele, huiselijke sfeer. DCR’s twaalf dialyse stations zijn uitgerust met de nieuwste technologie. We werken met de dialysemachine Fresenius 5008, die gebruikt wordt voor hemodialyse en hemodiafiltratie behandelingen. Het water wordt gefilterd en gezuiverd door een AquA DUO HT waterinstallatie, die garant staat voor een excellente waterkwaliteit. Wij hebben contracten met bijna alle verzekeraars van Nederland. De financiële afhandeling van de dialysebehandelingen is daarom makkelijk geregeld. Het is onze missie om u een zo comfortabel mogelijk verblijf in ons centrum te geven.

Dialysecentrum Ravenstein Dialysecentrum Ravenstein Vakantiedialyse

Ons personeel

Onze artsen zijn ervaren nefrologen, die zijn opgeleid als internisten in de universiteits-ziekenhuizen van Leiden, Utrecht, Nijmegen, Amsterdam, Rotterdam of  Maastricht. Al onze dialyseverpleegkundigen zijn gecertificeerd volgens de Nederlandse wet. Voor meer informatie zie: ‘Wie werken er bij ons’.

Contact

We willen de best mogelijke zorg aanbieden gedurende uw verblijf in ons centrum en daarom vragen we u twee weken voor uw geplande verblijf contact met ons op te nemen. Aangezien we uw medische en dialyse gegevens nodig hebben, willen we u vragen uw vakantieplannen met uw dokter te bespreken en hem/haar te vragen om bovenstaande informatie naar ons te sturen via het contactformulier. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen: 0486-417120 (fax: 0486-417129).

Nederlandse cultuur

Nederland heeft een rijke en gevarieerde culturele geschiedenis. Wij geven u graag een aantal aanbevelingen voor daguitjes.

Jheronimus Bosch: visioenen van een genie!

Jheronimus Bosch werd in 1450 in ’s-Hertogenbosch, Brabant geboren. Hij was een schilder van de noordelijke renaissance school. Typerend voor zijn stijl zijn de bizarre en satirische schilderijen over thema’s als wetteloosheid, bedrog, luiheid en ijdelheid.

Replica’s van zijn werk zijn te bewonderen in het Jheronimus Bosch Art Center in Den Bosch.

Tuin der lusten, Jheronimus Bosch

Tuin der lusten, Jheronimus Bosch

De van Gogh Experience: zijn leven en werk

Vincent van Gogh is geboren in 1853 in Brabant. Hij was een Nederlandse kunstenaar, wiens schilderijen tot de postimpressionistische stijl behoren. Tegenwoordig wordt van Gogh gezien als een van de grootste schilders van de 19de eeuw.


Vincent in 1866

Potato eaters 1885

De Aardappeleters 1885

Gedurende zijn leven woonde Vincent in verschillende plaatsen in Brabant. Later ging hij naar het buitenland en woonde hij in Parijs, Brussel en Londen.

.
.
Père Tanguy 1887

Père Tanguy 1887

Self-portrait 1888

Zelfportret 1888

We raden u aan om naar Vincent’s geboorteplaats Zundert en het nabijgelegen dorp Nuenen te gaan, waar hij vele van zijn vroege werken schilderde, waaronder de Aardappeleters. In het Kröller-Müller museum is een groot deel van zijn werk te bewonderen.

De Koninklijke familie

De Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden was een onafhankelijke natie van 1581 tot 1795. In dat laatste jaar werd  Nederland bezet door Frankrijk en werd het van 1795 tot 1806 onderdeel van Frankrijk  (de Bataafse Republiek). Na een korte onafhankelijkheid werd het van 1810 tot 1815 weer kortdurend  geannexeerd door de Fransen. Het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden werd opgericht op 16 maart 1815. De scheiding en onafhankelijkheid van België van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden vond plaats op 21 juli 1831. Nederland wordt sindsdien het Koninkrijk der Nederlanden genoemd. Een excursie naar paleis het Loo in Apeldoorn is een absolute aanrader.

Coat of Arms

Wapenschild

King Willem Alexander, Maxima and Beatrix

Koning Willem Alexander, Maxima en Beatrix

Palace het Loo

Paleis het Loo

Nederlandse Cultuur: de Gouden Eeuw in Nederland:

De Nederlandse Gouden Eeuw in de 17de eeuw was een periode in de Nederlandse geschiedenis, waarin de Nederlandse handel, wetenschap, militaire macht en kunst de meest vooraanstaande ter wereld was.
Verschillende factoren droegen bij aan deze welvarende periode. Naast de massale migratie van inwoners van het Zuiden van Nederland (veelal bekwame ambachtsmannen en rijke handelaren) naar steden in het westen van het land, was er ook immigratie van buitenlanders, die waren gevlucht voor religieuze vervolging: met name Sefardische Joden uit Portugal en Spanje en later de Hugenoten uit Frankrijk.

Astronomer Gerrit Dou 1650

Sterrenkundige Gerrit Dou 1650

Amsterdam city

Amsterdam

The Night Watch Rembrandt 1642

De Nachtwacht Rembrandt 1642

Met goedkope energie, opgewekt door windmolens, konden houtzagerijen op grote schaal schepen maken. De grote scheepsvloot werd ingezet voor wereldwijde handel. Daarnaast waren de militaire schepen nodig om de economische belangen van de Republiek te verdedigen.

Natuurgebieden

Provinciaal Landschap De Maashorst is het grootste natuurgebied van Noord-Brabant. Het gebied bestaat uit een prachtige natuurkern met bossen en heidevelden, stuifduinen, vennen en oude dreven. De natuurkern wordt omgeven door de gemeenten Bernheze, Landerd, Oss en Uden. Samen vormt dit De Maashorst. U kunt hier heerlijk wandelen en prachtige fietstochten maken. Zie voor meer informatie: www.bezoekdemaashorst.nl

Nabijgelegen steden

’s Hertogenbosch 31 km
Nijmegen 23 km
Oss 16 km
Eindhoven 50 km

Nabijgelegen vliegvelden

Eindhoven Airport: 52 km. Reistijd met de auto: 36 min.
Amsterdam Airport (Schiphol): 118 km. Reistijd met de auto: 73 min.
Airport Weeze (Flughafen Niederrhein, Duitsland): 64 km. Reistijd met de auto: 49 min.

Links

Hotels
Hotel de Keurvorst, Marktstraat 14, Ravenstein
Afstand tot Dialysecentrum Ravenstein: 950 meter;
Reistijd: 4 minuten met de auto.
www.keurvorst.nl

Hotel Central, Burg Loeffplein 98, Den Bosch
Speciaal arrangement voor hemodialyse patiënten in ons centrum!
Afstand tot Dialysecentrum Ravenstein: 32 km;
Reistijd: 27 minuten met de auto.
www.hotel-central.nl

Sanadome Hotel & Spa, Weg door Jonkerbos 90, Nijmegen (024-3597200)
Afstand tot Dialysecentrum Ravenstein: 17 km.
Reistijd: 19 minuten met de auto.

Bungalows
Bed and breakfast
Campings
Café en restaurants
Groepsaccomodaties

Herperduin vakantiepark
Schaijkseweg 12, Herpen
Afstand tot Dialysecentrum Ravenstein: 5 km
Reistijd: 10 minuten met de auto.

Contact

Mocht u vragen hebben, neem dan alstublieft contact met ons op.
U kunt ons ook bereiken op telefoonnummer 0486-417120
of fax: 0486-417129.

Dialysecentrum Ravenstein
De Verver 1e
5371 MZ Ravenstein
Nederland

ZKN Keurmerk