Patiënttevredensheidsonderzoek 2013

Evenals vorig jaar is in ons centrum het patiënttevredensheidsonderzoek uitgezet.

In overleg met de patiëntenvereniging en de cliëntenraad is de enquête vastgesteld. De basis zijn de landelijke vragen, die zijn aangevuld met enkele centrum vragen.

De respons op deze enquête was 77 %. De artsen zijn beoordeeld op 12 onderwerpen ( o.a. aandacht, uitleg, beschikbare tijd ). Als totaalcijfer kregen de artsen een 9,3.

De verpleegkundigen, diëtisten, maatschappelijk werkster en afdelingsassistente werden op 24 onderwerpen beoordeeld. Tevens werd het centrum door de patiënten beoordeeld op 22 onderwerpen ( o.a. voorzieningen, privacy, informatie ). De kwaliteit van voeding en warme dranken werden door de respondanten respectievelijk beoordeeld met een 8,8 en 9,1. Als totaalcijfer kreeg Dialysecentrum Ravenstein een 9,5.

Het afgelopen jaar hebben wij een aantal zaken kunnen verbeteren dankzij de informatie uit de vragenlijst. Ook dit jaar hebben wij aandachtspunten uit de enquête gehaald waarop verbeteracties worden uitgezet. Wij hopen zo de zorg in ons centrum op een zo hoog mogelijk niveau te kunnen blijven geven.

Comments are closed.